Música

dijous, 26 de març del 2015

Lectora

Acariciava els lloms dels llibres amb el dit índex, un per un, amb delicadesa. La seva mirada, plena d’una lluïssor tendra, es desplaçava pels títols, i no podia evitar deixar anar un somriure cada vegada que l’envaïa la il·lusió d’haver trobat la que buscava.
Ella s’estimava les històries. En llegia una cada cent anys. Durant un temps, es dedicava a col·leccionar-ne totes les que, d’una manera o altra, li cridaven l’atenció; així arribà a crear una biblioteca de passadissos infinits i prestatges que arribaven al cel. Llavors, les observava totes, una per una; es deixava encuriosir per cadascuna d’elles i sentia que s’omplia d’una calidesa agradable i alhora intensa, d’anhel.
Passats molts anys, n’escollia una. Seia a una butaca coronada per una cúpula que li mostrava els núvols i la lluna, i llegia pàgina per pàgina, totes les paraules, amb els ulls ennuegats d’aigua dolça perquè li encantava imaginar, sentir, crear. I quan les pàgines s’acabaven, la història seguia a la seva ànima durant anys, omplint-li els records i esquinçant-li el cor tant de dolor com de passió.
Després, tornava a buscar-ne més per a la seva biblioteca infinita i s’hi perdia mentre les observava amb dolcesa, fins que el desig de començar la següent l’ofegava. 
D’aquesta manera, com si fossin els caramels més dolços, els planetes que ella mateixa havia omplert de vida, els estels llunyans que un dia li havien mostrat els seus secrets, ella (perquè era una Lectora) guardava les històries als racons més profunds de dins seu.



Marta F.

2 comentaris:

  1. La fusta de la porta és freda, però encara ho és més el pom de ferro. Tot i així, ressegueixo les estries d'aquesta amb la palma de la mà oberta fins arribar-hi al pom i l'obro. De sobte una ràfega de vell, de tancat, d'oblit... fa que les puntes dels meus cabells es moguin i lleument m'acaricia la cara.
    Hi és. Entro lentament trepitjant acuradament el parquet mentre sento com ressona per a tota l'estança allà on trepitjo. No deixo ni un segon de mirar-la fixament... Hi és, i està trencada, però encara és capaç de sostenir-se sola. Un cop sóc al seu costat, la toco. Puc sentir el seu tacte esquerdat de roba humida, podrida, freda i feta malbé. Tot i així, encara noto l'escalfor que hi vaig deixar fa molt de temps. L'envolto, encara tocant-la amb la mà dreta, i m'hi assec. Per a mi segueix sent perfecte... No puc evitar endormiscar-me i, cada cop que entreobro els ulls, penso... On haurà anat a parar? Però en l'últim parpelleig me n'adono, el llibre el tinc a les meves mans. I m'adormo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'adorms... És una son que m'omple de calidesa però alhora de ganes de plorar. Una son i un llibre que són com una floreta enmig de dunes de sorra daurada, a punt de morir en un moment que mai acaba d'arribar. Hi és el llibre? Hi ets tu? O només la lluna i la butaca de roba humida i feta malbé?

      Elimina